Планинска метеопрогноза – 7-9/4/2023

В петък ще остане облачно. разкъсвания на облачността ще има в ЮЗ и западна България. Валежите се очакват, освен в крайните южни-югоизточни райони на страната. Максималните температури на 2000м ще бъдат около -6 до -4*С, а вятъра от северозапад-запад / 5-8m/s.
В събота сутринта, облачността ще е разкъсана до незначителна, но около обяд ще започне въплътяване от запад и слаби снеговалежи над 1500м нмв. Вятъра ще се преориентира от Ю-ЮЗ / 3-6м/с и ще се затопля, като на 2000м, максималната температура ще бъде около -1*С. Най много валежи се очакват в Рила – около 1-4см нова покривка.
В неделя вятъра ще остане слаб, но ще се преориентира от ЮИ, а температурите ще са подобни на съботните със слабо затопляне. Отново от обяд в западна България ще започнат слаби превалявания с очаквана в планините, нова покривка за деня – до около 3см.
По значителни валежи се очакват в понеделник над Рила, централен Балкан и Родопите, където новата снежна покривка ще бъде около 5-15см над 1500м, а в най високите части на планините до около 20-25см. До края на следващата седмица се очакват още валежи, но не толкова интензивни. Ще има слабо затопляне и сняг ще вали над 1600-1900м нмв.

Сподели Този Пост

Запиши се за нашия бюлетин

и получавай актуална информация за условията, наблюдения и новини