Планинска метеопрогноза – 24/2/2023-26/2/2023

Очакваните снеговалежи за уикенда се отлагат за понеделник, като преди да започне да вали ще има значително усилване на вятъра от югозапад и повишение на температурите в планините, като почти навсякъде ще бъдат положителни.

В събота на 2000м максималните температури ще са около +5^С, а вятъра от ЮЗ ще достига скорост от 12-16м/с, с пориви на откритите места до 20-25м/с, като късният следобед още ще се усилва. Ще се заоблачава, но валежите ще са слаби и сняг ще вали само над 2400-2600м.н.в.

В неделя отново ще бъде топло с максимални температури на 2000м от +6^С, с още по силен вятър от Ю-ЮЗ с пориви над 30м/с по високите части на планините. Ще има незначителни валежи в планините. Вечерта срещу понеделник вятъра ще отслабва и ще се преориентира от северозапад. Очакват се  по-значителни валежи, но основно на запад-северозапад от страната.

От неделя вечерта започва и захлаждане което ще продължи през седмицата. Валежи от сняг в планините на западна България, ще има и в понеделник, но основно ще вали във вторник следобед, като очакваната нова покривка в планините ще е около 20-40см.

По-слаби снеговалежи ще има и в сряда и четвъртък.

Сподели Този Пост

Запиши се за нашия бюлетин

и получавай актуална информация за условията, наблюдения и новини