Планинска метеопрогноза – 11/2/2023-12/2/2023

В събота ще бъде слънчево и без валежи. На 2000м.н.в. температурата ще достига -4*С, а вятъра от север-северозапад / 3-6м/с. Привечер от северозапад ще започне заоблачаване с висока облачност и вятъра от СЗ ще се усилва до около 7-12м/с.
В неделя ще продължи вплътняването на облачността и сутринта ще има слаби валежи от сняг. Вятъра от северозапад ще продължи да се усилва и ще достига до 12-15м/с на откритите места, а максималните температури на 2000м ще бъде около -6*С. около и след обяд валежите ще спират и вятъра ще се преориентира от север-североизток и ще отслабва до 7-12м/с. Новата снежна покривка ще бъде около 1-5см. Най-много ще вали над западна Стара Планина, Осогово и в източната част на Сърбия.
Следващата седмица не се очакват значителни валежи и температурите в планините до сряда, бавно ще се покачват. В сряда ще има временно захлаждане и вероятност за незначителни снеговалежи и от четвъртък, започва по-значително затопляне, като към края на седмицата нулевата изотерма ще се покачи до около 1400-1800м.н.в.
Вятъра следващата седмица ще бъде по силен във Вторник и през следващият уикенд, когато ще има и по значително затопляне.

 

Сподели Този Пост

Запиши се за нашия бюлетин

и получавай актуална информация за условията, наблюдения и новини