Сезон 22/23

Започваме Сезон 22/23 с нови сили и планове за разширяване на дейността и активностите си. Основна цел на БЛА е да спомага за по-безопасен зимен туризъм чрез информиране за лавинната обстановка в планините в България. През изминалия Сезон 21/22 основен фокус беше информацията за лавинната обстановка от района на ски зона „Банско“. През предстоящия Сезон 22/23 фокусът отново остава Пирин планина и склоновете над гр. Банско, като стремежът ни е да има ежедневни информативни наблюдения за състоянието на снега и лавинната активност в района.

В края на всяка седмица отново ще публикуваме подробна метеорологична прогноза за почивните дни, изготвяна от опитния метеоролог Георги Йорданов, на когото сърдено благодарим!

БЛА насърчава всеки, който има достъп и прекарва време в зимната планина да споделя своите наблюдения за района, който е посетил в платформата Планинска информационна мрежа (ПИМ). Споделените наблюдения са изключително полезни за следене на снежната обстановка и промяната й при различните температури, слънчева активност и вятър. Желаещите да споделят своите наблюдения могат да го направят на уеб страницата ни тук.

С цел по-активни наблюдения в Рила, Пирин и Витоша планина, през Сезон 22/23 Българска Лавинна асоциация започва и прием на членове.

Следете Българска Лавинна асоциация и във:

Фейсбук – Avalanche Bulgaria

Инстаграм –  avalanchebulgaria

Българска Лавинна асоциация осъществява своята дейност с подкрепата на Национален Парк „Пирин“, Планинска Спасителна служба, Българска асоциация по ски свободен и естремен стил, Bosch, магазини Basecamp, RECCO.

 

⛷

#staysafe

#avalanchebulgaria

Сподели Този Пост

Запиши се за нашия бюлетин

и получавай актуална информация за условията, наблюдения и новини